Espresso 

                                                                                                           
de Italiaanse espresso cultuur is door de Italianen in Nederland geintroduceerd, het heeft tot de jaren ’70 geduurd totdat het een begrip werd in de Nederlandse samenleving.

~~~                                                                                

De consumptie in Nederland vindt voor 70% bij de mensen thuis, de overige consumptie wordt genuttigd in ijssalons, espresso bars, coffee shops en in mindere in de restaurants.Arabica de beste koffieboon ter wereld met een laag gehalte aan cafeïne

Brasil ~ Colombia  ~ Indonesia ~ Zuid-Amerika


     
wat doet koffie met je lichaam

Er bestaan twee koffieplanten Robusta en Arabica.
D
e Robusta
 heeft een 2 x zo hoog Cafeïne gehalte welke niet aan de smaak van Arabica kan tippen wordt gebruikt door o.a. de marktleider in Nederland Douwe Egberts voor de consumentenmarkt en de retailsector ook Star Bucks gebruikt deze.

_________________________________________________________________________

De allerbeste koffie wordt gebrand van Arabica 100%
Koffie branderijen hebben altijd contracten met verschillende koffieboeren om zo verzekerd te zijn van de allerbeste kwaliteit. 
_________________________________________________________________________


De uitvinding van de espresso machine                                                                               De eerste en gepatendeerde uitvinding was de espresso machine van Pavoni in 1902 Italië. Door deze uitvinding ontstond een geheel nieuwe koffie cultuur in het binneland en als export. Het merendeel van de branderijen zijn te vinden waar kan het ook anders in Italië deze exporteren wereldwijd de verschillende melanges waar U in een espresso bar of ijssalon van kunt genieten.

 http://www.lapavoni.it

de eerste espresso machine van Pavoni,
4 dubbele groepen om 8 espresso tegelijk te kunnen maken.

Denkt U nou echt dat je met een koffie-pad Senseo gevuld met Robusta of D.E. gemalen koffie een behoorlijke espresso kunt maken!

copyright San-Marco-IJssalon.nl © pvc4 2014